Vistas gaļas galerts

📌Kuros ēdienos sīpols draudzējas ar krustnagliņām?
Tās ir mans jaunais atklājums: pie vistas gaļas ēdieniem.
Pirmo reizi gatavoju vistas gaļas galertu.👀
Tam noder:
3 🥕
3 🧅
1kg🍗 vistas gaļa
5 🧄daiviņas
Kaltēti pētersīļi, dilles, krustnagliņas, smaržīgie pipari, lauru lapas, želatīns vai agars, buljona maisījums no ieber.lv
🍲Visu liek lielā katlā un vāra, tad noputo.
🍗Kad gaļa viegli atdalās no kauliem, tad to atsevišķi sasmalcina.
🥕Burkānus sagriežam ripiņās, izklāj bļodiņu vai stikla burciņu pamatni. Var likt arī kārtās pa vidu.
🥚Vēl dekoram var bļodiņās ielikt daiviņu no vārītas olas.
Buljonu nokāš no lielumiem, nogaršo un tam pievienoto sāli un želēšanai želatīnu vai agaru.
Ar buljonu pārlej bļodiņu pildījumu.
🌬️Atstāj atdzist un tad liek ledusskapī saželēt.
💡Ieraksti komentārā kādu padomu Tu dotu, lai izdotos gards vistas gaļas galerts?
Es nākamreiz pievienošu vairāk želatīna, jo man prasās stingrāka želejas daļa.
