450 g augu valsts majonēzes (piem., Spilva 4 sezonu, Hellmann’s, Sojalita)
1 sīpols
1 citrons
Bunte svaigu diļļu
Pagatavošana
1. Katliņā ielej 500 ml ūdens, pievieno sojas mērci un cukuru.
2. Pievieno sojas gaļas gabaliņus un uzvāra. Ņem nost no uguns un atstāj gaļu šķidrumā, līdz tā atdziest.
3. Nokāš un no sojas gabaliņiem ar rokām izspiež lieko šķidrumu.
4. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, un liek sojas gaļas gabaliņus cepties, līdz vietām tie kļūst brūni un kraukšķīgi no abām pusēm.
5. Sagriež šķēlītēs sīpolu un citronu. Liek bļodā un pievieno majonēzi, smalki sakapātas dilles, sāli un piparus pēc garšas un sojas gaļu. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz nakti marinēties.
6. Sprauž uz iesmiem un cep uz grila vai krāsnī 200 °C uz 10 min.
*Padoms: sojas gaļa ir gatava jau pirms cepšanas uz grila, un tā principā ir tikai jāpažāvē un jāpiešķir tai dūmu aromāts. Tāpēc ieteicams sojšliku necept pārāk ilgi.