KRAUKŠĶĪGIE BURKĀNU PLĀCENĪŠI recepte no neapēd zemeslodi izaicinājuma
Sastāvdaļas
2 lieli burkāni un 1 sīpols
400 g konservētu pupiņu vai vārītu
¾ tējk. kaltēta rozmarīna no ieber.lv
¾ tējk. kaltēta timiāna no ieber.lv
½ tējk. kumīna un ½ tējk. karija no ieber.lv
1 tējk. sāls no ieber.lv
½ glāze kviešu vai auzu miltu (var blenderī samalt auzu pārslas) no ieber.lv
Eļļa cepšanai, piemēram rapšu no ieber.lv
Pagatavošana
1. Burkānus nomazgā (nav jāmizo) un sarīvē ar rupjo rīvi. Pievieno noskalotas un nokāstas pupiņas, sīki sasmalcinātu sīpolu un visas garšvielas.
2. Ar rokām samīca, līdz pupas ir izšķīdušas un visas sastāvdaļas kārtīgi sajauktas. Pievieno miltus un samīca vēl mazliet.
3. Pannā uzkarsē eļļu. Ar rokām izveido plācenīšus un cep no abām pusēm, līdz tie ir kraukšķīgi. Pasniedz uz maizes, burgerā vai ar piedevām pēc izvēles.