Napalions no lavaša -recepte Tev
Sastāvdaļas
400 g lavaša
150 g rīsu miltu no ieber.lv
900 ml augu piena
150 g cukura no ieber.lv
55 g kokosriekstu eļļas
Vaniļas cukurs vai ekstrakts pēc garšas no ieber.lv
Kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai no ieber.lv
Pagatavošana
1. Katlā ber cukuru, rīsu miltus, pieliek kokosriekstu eļļu, augu pienu un vaniļu. Vāra uz vidējas uguns, visu laiku maisot, kamēr krēms kārtīgi sabiezē. Kad krēms sabiezējis, ļauj tam atdzist.
2. Uzsilda krāsni līdz 200 °C.
3. Sagriež lavašu taisnstūra veida gabalos, no katra lavaša iepakojuma sanāk apmēram 5 taisnstūri. Lavaša gabalus kārto uz cepešpannas, liek krāsnī cepties ~ 3 min. Cep arī lavaša atgriezumus – tos varēs izmantot kūkas dekorēšanai.
4. Kad krēms un lavaša plāksnes atdzisušas, uz liela šķīvja veido kūku – liek lavaša plāksni, tai virsū klāj krēmu, tad atkal lavašu un krēmu, utt. Kūkas kārtošanu nobeidz ar krēma kārtu. Rotā ar sadrupinātiem atgriezumiem un kokosriekstu skaidiņām. Liek uz nakti ledusskapī, lai kūka var ievilkties.