Lēcu humusa recepte
19. janvāris, 2024 pl. 7:47,
Nav komentāru
Sastāvdaļas
1 glāze sarkano šķelto lēcu
2 glāzes ūdens, 1 citrons
½ glāzes tahini, 1 ķiploka daiviņa
1 tējk. sāls
Pagatavošana
1. Katliņā uzvāra ūdeni, lēcas noskalo un liek vārīties 10 min.
2. Nolej lieko šķidrumu un noskalo lēcas ar aukstu ūdeni. Tām jābūt ļoti mīkstām, gandrīz izšķīdušām. Lēcas liek blenderī un blendē līdz krēmīgai konsistencei.
3. Pievieno pārējās sastāvdaļas, sablendē. Ja nepieciešams, pievieno 2–3 ēdk. ūdens, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ņem vērā, ka humoss sabiezēs, kad pilnībā atdzisīs.
Izzini vairāk izaicinājumā #neapedzemeslodi