Sojas čebureka recepte
Sastāvdaļas (4–6 čebureki) 100 g sojas granulu no ieber.lv 1tk dārzeņu buljona no ieber.lv 300 g kviešu miltu no ieber.lv |
Šķipsna sāls no ieber.lv 1 tējk. eļļas no ieber.lv 1 glāze karsta ūdens 4 ķiploka daiviņas 1 sīpols Garšvielas pēc izvēles (timiāns, pipari, pētersīļi, dilles u.c.) no ieber.lv |
Pagatavošana
1. Granulas aplej ar karstu ūdeni un pievieno buljona kubiciņu. Kārtīgi izmaisa, lai tas izšķīstu. Atstāj uz 10 min, tad nolej lieko ūdeni.
2. Taisa mīklu. Miltiem pievieno sāli, eļļu un karstu ūdeni. Visu uzmanīgi izmaisa, jo mīkla būs karsta. Tai jāsanāk gludai un lai nelīp īpaši pie rokām. Ietin plēvē vai slēgtā maisiņā un atstāj uz 20 min.
3. Sagriež smalki sīpolu un ķiploku daiviņas un liek klāt iepriekš sagatavotajām granulām. Pievieno garšvielas un izmaisa.
4. Ņem mīklu, uz vienu čebureku ~ 70–80 g. Izrullē plānā kārtā. Pievieno pildījumu: ~ 3 ēdk. (var arī vairāk vai mazāk). Pārloka kā milzīgu pelmeni un aizspiež maliņas. Jāskatās, lai gaiss nepaliek iekšā.
5. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep no abām pusēm, kamēr apbrūnē!
Izzini vairāk recepšu izaicinājumā #neapedzemeslodi. Recepte no Aigara Auziņa.