Griķu miltu bagetes recepte bez rauga un glutēna
15. oktobris, 2024 pl. 10:06,
Nav komentāru
📖Recepte griķu miltu bagetei ar ceļtekas sēnalām bez rauga:
⭐Sastāvdaļas:
- 250 g bio griķu miltu no ieber.lv
- 2 ēdamkarotes ceļtekas sēnalu (psyllium husk)no ieber.lv
- 50g linsēklas no ieber.lv
- 1 tējkarote cepamā pulvera no ieber.lv
- 1/2 tējkarote sodas no ieber.lv
- 1 tējkarote ķeltu jūras sāls no ieber.lv
- 1 ēdamkarote olīveļļas no ieber.lv
- 300 ml ūdens (vai nedaudz vairāk, pēc vajadzības)
- 1 tējkarote ābolu etiķa no ieber.lv (vai citronu sulas, lai reaģētu ar sodu)
🥰Pagatavošana:
1. Sauso sastāvdaļu sagatavošana: Bļodā sajauc griķu miltus, ceļtekas sēnalas, cepamo pulveri, sodu un sāli.
2. Šķidro sastāvdaļu pievienošana: Atsevišķā traukā sajauc ūdeni ar ābolu etiķi un pievieno eļļu. Pēc tam pievieno šķidrumu sauso sastāvdaļu maisījumam un labi samaisa. Mīkla kļūs mazliet lipīga, bet ceļtekas sēnalas sabiezēs to, kad tās uzsūks mitrumu.
3. Mīklas veidošana: Ļauj mīklai nostāvēties aptuveni 10 minūtes, lai ceļtekas sēnalas uzbriestu. Pēc tam veido garas bagetes formas klaipiņus un nedaudz saplacina tos.
4. Cepšana: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Novieto bagetes uz cepamās plāts, izklātas ar cepamo papīru. Cep apmēram 25-30 minūtes vai līdz bagetes kļūst zeltainas un kraukšķīgas no ārpuses.
5. Atdzesēšana: Kad bagetes ir izcepušās, izņem tās no krāsns un ļauj atdzist uz režģa. Bagetes būs viegli kraukšķīgas un ar maigu griķu garšu.
Padoms:
Ja vēlies piešķirt bagetēm papildu aromātu, vari pievienot kaltētas garšvielas, piemēram, timiānu, rozmarīnu vai ķiploku pulveri no ieber.lv
Labu apetīti!
#bezglutēna
#griķumiltu
#veganreceptes
#veselīgsēdiens
#dabiski #dabīgapārtika
#bezrauga
#psylliumhusk
#handmadebread
#glutenfreebaking
#ecofood #ieberlv #biofood