Griķu miltu bagetes recepte bez rauga un glutēna
5 populārākās garšvielas fermentēšanai: izvēlies no ieber.lv!
Fermentācija kļūst arvien populārāka, jo tā piedāvā veselīgus, garšīgus produktus, kurus var viegli pagatavot mājās. Bet, lai šis process būtu ne tikai veiksmīgs, bet arī bagātinātu tavu ēdienu ar unikālu garšu, svarīgi ir izvēlēties pareizās garšvielas. Šeit iepazīstināsim ar 5 populārākajām garšvielām no ieber.lv, ko mūsu klientes visbiežāk izmanto fermentēšanā.
1. 🥒 Koriandrs
Koriandrs ir klasiska garšviela fermentēšanas procesā, pateicoties tā spējai piešķirt svaigumu un dzīvīgumu ēdienam. Tas ne tikai uzlabo garšu, bet arī bagātina ar vitamīniem un antioksidantiem. Koriandrs ir īpaši piemērots skābētiem kāpostiem, gurķiem un citiem dārzeņiem.
2. 🌱 Pētersīļi
Pētersīļi ir dabīgais garšas pastiprinātājs, kas sniedz krāšņumu un svaigumu taviem fermentētajiem produktiem. Pievienojot tos fermentācijas procesā, tu iegūsi ne tikai spēcīgu, zaļu garšu, bet arī vitamīnus, kas palīdzēs uzlabot veselību.
3. 🧄 Ķiploki
Nav noslēpums, ka ķiploki ir viena no universālākajām garšvielām pasaulē, un fermentēšanā tie piešķir pikantu, nedaudz asu garšu, kas ideāli papildina daudzus produktus. Ķiploki ne tikai padara ēdienu garšīgāku, bet arī palīdz stiprināt imunitāti.
4. 🧂 Ķeltu jūras sāls
Ķeltu jūras sāls ir viens no svarīgākajiem elementiem fermentācijas procesā. Tas satur dabiskus minerālus, kas ne tikai palīdz saglabāt produktu svaigumu, bet arī izceļ un padziļina garšas. Šī sāls izmantošana nodrošinās, ka fermentētie produkti saglabā savu uzturvērtību un kvalitāti.
5. 🌶️ Raibie pipari
Raibie pipari ir lieliska izvēle, ja vēlies piešķirt saviem fermentētajiem ēdieniem dažādu piparu niansētu pikantumu. Šie pipari ne tikai uzlabo garšu, bet arī piešķir ēdienam vizuālu daudzveidību. Tie ir maigāki nekā sarkanie pipari, bet ar daudzveidīgu aromātu, kas uzlabo kopējo ēdiena baudījumu.
Kāpēc izvēlēties garšvielas no ieber.lv?
ieber.lv piedāvā augstākās kvalitātes bioloģiskās garšvielas, kas piemērotas visiem fermentēšanas entuziastiem. Mūsu produkti ir dabiski, bez pievienotām ķimikālijām, un rūpīgi atlasīti, lai nodrošinātu labāko fermentācijas pieredzi.
Noslēgums
Lai tava fermentācija būtu veiksmīga un garšas baudījums — neaizmirstams, izvēlies kvalitatīvas garšvielas, kas izceļ fermentācijas burvību. Apmeklē ieber.lv un atklāj garšu pasauli ar koriandru, ķiplokiem, pētersīļiem, ķeltu jūras sāli un raibajiem pipariem.
Atslēgvārdi: fermentācija, garšvielas fermentēšanai, ieber.lv, koriandrs, ķiploki, ķeltu jūras sāls, raibie pipari, bioloģiskās garšvielas, fermentēšana mājās5 garšvielas, kas piešķirs īpašu garšu Jūsu mājās ceptai maizei
Mājas maize – tas ir kas vairāk par vienkāršu ēdienu. Tā ir mājas smarža, siltums un sirds. Lai padarītu mājas cepto maizi īpašu, var izmantot dažādas garšvielas, kas piešķirs unikālu garšu un aromātu. Šajā rakstā apskatīsim piecas garšvielas, kas ideāli papildinās jūsu mājās ceptās maizes receptes.
1. Kardamons – eksotiskam aromātam
Kardamons ir garšviela, kas nāk no Indijas, un tā piešķir maizei saldenu, pikantu aromātu ar citrusaugļu un ziedu notīm. Tas ir īpaši piemērots saldajai maizei, piemēram, kanēļa maizei vai Ziemassvētku kēksam. Lai iegūtu izteiktāku garšu, izmantojiet svaigi maltus kardamona sēklas.
Kardamona zaļās pākstis uzpildi šeit
2. Kanēlis – klasika, kas nekad nepieviļ
Kanēlis ir garšviela, kuru pazīst un mīl visā pasaulē. Tā piešķir maizei siltu un nedaudz pikantu garšu, kas lieliski sader ar riekstiem, rozīnēm un medu. Kanēļa maize ir populārs deserts, bet neliels daudzums kanēļa var padarīt arī rudzu maizi izteiksmīgāku.
3. Aniss – Salda un Svaiga Piekļuve
Aniss ir salda garšviela ar lakricas garšu, kas ir īpaši populāra Vidusjūras reģionā. Tas piešķir maizei svaigu un atsvaidzinošu piegaršu. Aniss lieliski sader ar medus maizi vai bagātīgiem rudzu maizes klaipiem, dodot tiem vieglu un aromātisku noti.
4. Ķimenes – Pārbaudīta Vērtība Tumšai Maizei
Ķimenes ir klasika Latvijas maizes cepšanā. Tās piešķir tumšajai maizei spēcīgu, nedaudz rūgtenu garšu, kas ir neatņemama daļa no tradicionālās rudzu maizes. Ķimenes var izmantot gan veselas, gan maltas, lai piešķirtu maizei dziļumu un aromātu. Izmēģini gan melnās ķimenes gan parastās.
5. Koriandrs – Neparasts Piedevas Radošiem Eksperimentiem
Koriandra sēklas ir mazāk pazīstamas garšvielas maizes cepšanā, bet tās var piešķirt maizei interesantu, nedaudz citrusīgu un piparotu garšu. Tas labi sader ar pilngraudu un sēklu maizi, radot unikālu garšu kombināciju, kas pārsteigs jūsu garšas kārpiņas.
Noslēgumā
Izmēģinot šīs piecas garšvielas savā maizes cepšanā, jūs varat radīt pilnīgi jaunas garšu kombinācijas un padarīt katru maizes klaipu īpašu. Sākot no klasiskām ķimenēm līdz eksotiskajam kardamomam, garšvielas sniedz bezgalīgas iespējas jūsu kulinārajiem eksperimentiem. Lai jūsu mājas maize vienmēr būtu pilna ar siltumu un mīlestību!
Izvēlieties savas iecienītākās garšvielas un dodieties ceļojumā uz kulinārās mākslas pasauli!
Kur pielieto krustnagliņas?
3 mīti un fakti par kaņepju sēklām
Maizes mājas pīrāgu recepte
no šīs pašas mīklas izdodas arī fantastiskas kanēļmaizītes, ķimeņbulciņas, rabarbermaizes un magoņrausīši.
Mīklas sastāvdaļas:
- 1 krūze (250 ml) piens
- 1 krūze (250 ml) kefīrs
- 1 krūze (250 ml) ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 9 ēdamkarotes cukurs
- 1 paciņa raugs
- 2 kg kviešu milti (var cept arī no 1kg kviešu un 1 kg miežu miltiem)
- 1 – 1,5 krūze eļļa
- 1 paciņa vanilīna cukurs
- 2 olas pārziešanai
- ķimenes pārkaisīšanai
Pildījumam:
- kubiņos
sagriezta žāvēta gaļa
- cepti sīpoli (ja garšo
- sāls
- pipari
Gatavošana:
Lielā
bļodā ielej pienu + kefīru + siltu ūdeni. Šķidrumam jābūt siltam, ne
karstam. Pievieno sāli + cukuru + vanilīna cukuru, rūpīgi izmaisa.
Miltus pievieno pakāpeniski, sijājot caur sietu. Kad
mīklas šķidrumam pievienota ⅓ miltu no kopējā daudzuma, masu ar koka
karoti izmaisa un pievieno uzrūgušu raugu. Turpina pievienot miltus, tos
sijājot.
Mīkla kļūst bieza. Tad ir īstais brīdis mīklai pakāpeniski pievienot 1 krūzi eļļas. Pievienojot eļļu, mīkla kļūst vijīga. No šī brīža mīklu turpina mīcīt ar rokām. Plaukstas pirms likšanas mīklā saeļļo, tad mīkla nelips pie rokā. Turpina pievienot miltus, iegūstot viendabīgu, elastīgu masu. Kad mīkla sāks atlipt no rokām, tā ir gatava. No gatavās mīklas bļodā izveido “bumbu”, bļodu apsedz ar dvieli un liek siltumā, lai uzrūgst.
Kad
mīkla palielinājusies 2x, mīklu dala porcijās. Pīrāgus veido uz koka
dēlīša, kam uzklāta eļļa (miltus aizstāj ar eļļu, milti gatavu mīklu
cietina), gatavo pīrādziņus.Katrs
cepējs pats izvēlas sev mīļākās garšas un cep pīrādziņus ar
gaļas, siera, kāpostu, ābolu, biezpiena un citiem pildījumiem.
Svarīgi, lai mīkla pilnībā aptver tajā ielikto pildījumu un pīrāgs
cepšanas laikā neatveras. Kad gatavie pīrāgi sarindoti pannā, ar
otiņas palīdzību tos pārklāj ar sakultu olu un rotā ar ķimenēm vai citām
sēkliņām.
Mēs pīrāgus cepam ar malku kurinātā maizes krāsnī , kur tie izcepas 5 līdz 7 minūšu laikā. Elektriskajā vai gāzes
cepeškrāsnī, ieteicams griezt maksimālo karstuma režīmu, tad pīrāgi-
nesakaltīs un izcepsies mīksti, pufīgi.
Piesakies ekskursijai Maizes mājā
4 ķiploku garšas veidi
Kāpēc virtuvē noder 4 veidu ķiploku garša?
Katrai receptei savs: ķiploku šķēlītes, granulas vai pulveris.
Bet ir situācijas, kad vēlamies baudīt gardus pākšaugu ēdienus, bet ķiploku aromāts neder.
Mūsu klienti izmanto asefetīda pulveri!
Lai atbrīvotu īstās garšas īpašības, to jāsautē eļļā vai gī sviestā.
To pievieno kā sastāvdaļu karijiem, salātiem, marinētiem dārzeņiem, mērcēm vai augļu čatniju izgatavošanai.
Ir nepieciešams tikai maza šķipsniņa šīs garšvielas, lai piešķirtu tās garšu ēdienam.
Pēc garšas asafoetīda atgādina ķiplokus. Nepieciešama pākšaugu un zirņu ēdienu pagatavošanā.
#ieberlv #izziniunpielieto #kiploks #asafatida #garsviela #ghi #pākšaugi #zirņi
Piknika sezona ar ogu kečupa bez etiķa.
Kas ir ziepju rieksti un kur tos pielieto?
Top 3 garšvielas ikvienā virtuvē.
Ku noder pelēko zirnu milti?
Kā pagatavot gardu kaņepju dzērienu?
KANĒĻA ČIPSI recepte
Sastāvdaļas
2 tējk. cukura
½ tējk. kanēļa
2 tortiljas vai lavaša plāksnes
Eļļa vai augu valsts sviesta alternatīva
Pagatavošana
1. Cukuru un kanēli ber bļodiņā un samaisa.
2. Uz tortiljas vai lavaša uzsmērē eļļu vai izkausētu augu valsts “sviestu”. Pārkaisa ar cukura–kanēļa maisījumu.
3. Tortilju vai lavašu sagriež trīsstūrīšos, kārto uz cepampannas un cep 175 °C 8–11 min, līdz maliņas sāk palikt viegli brūnas. Ļauj atdzist, lai čipsi kļūst kraukšķīgi!
(recepte no toasterovenlove) izzini vairāk izaicinājumā #neapedzemeslodiKa uzņemt augu valsts kalciju?
Sojas čebureka recepte
Sastāvdaļas (4–6 čebureki) 100 g sojas granulu no ieber.lv 1tk dārzeņu buljona no ieber.lv 300 g kviešu miltu no ieber.lv |
Šķipsna sāls no ieber.lv 1 tējk. eļļas no ieber.lv 1 glāze karsta ūdens 4 ķiploka daiviņas 1 sīpols Garšvielas pēc izvēles (timiāns, pipari, pētersīļi, dilles u.c.) no ieber.lv |
Pagatavošana
1. Granulas aplej ar karstu ūdeni un pievieno buljona kubiciņu. Kārtīgi izmaisa, lai tas izšķīstu. Atstāj uz 10 min, tad nolej lieko ūdeni.
2. Taisa mīklu. Miltiem pievieno sāli, eļļu un karstu ūdeni. Visu uzmanīgi izmaisa, jo mīkla būs karsta. Tai jāsanāk gludai un lai nelīp īpaši pie rokām. Ietin plēvē vai slēgtā maisiņā un atstāj uz 20 min.
3. Sagriež smalki sīpolu un ķiploku daiviņas un liek klāt iepriekš sagatavotajām granulām. Pievieno garšvielas un izmaisa.
4. Ņem mīklu, uz vienu čebureku ~ 70–80 g. Izrullē plānā kārtā. Pievieno pildījumu: ~ 3 ēdk. (var arī vairāk vai mazāk). Pārloka kā milzīgu pelmeni un aizspiež maliņas. Jāskatās, lai gaiss nepaliek iekšā.
5. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep no abām pusēm, kamēr apbrūnē!
Izzini vairāk recepšu izaicinājumā #neapedzemeslodi. Recepte no Aigara Auziņa.Lēcu humusa recepte
Sastāvdaļas
1 glāze sarkano šķelto lēcu
2 glāzes ūdens, 1 citrons
½ glāzes tahini, 1 ķiploka daiviņa
1 tējk. sāls
Pagatavošana
1. Katliņā uzvāra ūdeni, lēcas noskalo un liek vārīties 10 min.
2. Nolej lieko šķidrumu un noskalo lēcas ar aukstu ūdeni. Tām jābūt ļoti mīkstām, gandrīz izšķīdušām. Lēcas liek blenderī un blendē līdz krēmīgai konsistencei.
3. Pievieno pārējās sastāvdaļas, sablendē. Ja nepieciešams, pievieno 2–3 ēdk. ūdens, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ņem vērā, ka humoss sabiezēs, kad pilnībā atdzisīs.
Izzini vairāk izaicinājumā #neapedzemeslodiVIRTUVES TRIKI – KĀ AIZSTĀT OLU?
Olu
daudzās receptēs ir ļoti viegli aizstāt! Izrādās, nav tik grūti
pagatavot dzimšanas dienas kūku vai bulciņas, ko var baudīt visi!
1 ēdk. maltu linsēklu, sajaukta ar 3 ēdk. auksta ūdens atbilst vienai olai, ko vislabāk izmantot, lai saturētu kopā ceptus konditorejas izstrādājumus (biskvītus, mafinus). Iesakām sēklas malt pirms gatavošanas un pēc sajaukšanas ar ūdeni nedaudz paturēt ledusskapī.
Šim pašam mērķim var izmantot arī čia sēklas. 1 ēdk. čia sēklu + 2,5 ēdk. ūdens atbilst vienai olai.
Ar dakšiņu saspaidīts banāns palīdz saturēt kopā un mitrināt ceptus saldumus (saldās garšas dēļ izmanto tikai desertiem). Šo paņēmienu izmanto tikai receptēs, kurās nav nepieciešams daudz olu. Tāpat derēs arī ābolu vai ķirbju biezenis (pusglāze atbilst vienai olai).
Mīklas “salīmēšanai” var izmantot arī kartupeļu vai kukurūzas cieti – šis paņēmiens īpaši noder bezglutēna receptēs.
Mīklas izstrādājumu gaisīgumam noder cepamais pulveris vai soda kombinācijā ar etiķi vai citrona sulu. Šīs sastāvdaļas gan nejauc kopā uzreiz! Cepamo pulveri vai sodu iemaisi sausajās sastāvdaļās, bet etiķi vai citrona sulu kopā ar pārējām šķidrajām sastāvdaļām pievieno beigās tieši pirms cepšanas. Daudzums atkarīgs no receptes, bet vienai 26–28 cm kūkai (no ~500 g kviešu miltu) nepieciešama aptuveni 1 tējk. cepamā pulvera vai sodas un ~ 2 ēdk. etiķa vai citrona sulas.
Olu garšai ēdienos (mērcēs, salātos) var izmantot melno sāli jeb kala namak.
Konditorejas izstrādājumu “apzeltījumam” (kas strādās arī kā līme dekoriem, piem., sēklām, garšaugiem) vari izmantot akvafabu (turku zirņu vai pupiņu šķidrumu) vai augu pienu ar augstu proteīna saturu (piemēram, sojas vai zirņu pienu), ar otiņu uzsmērējot to pirms cepšanas.
Omletes aizvietošanai var izmantot sadrupinātu, apceptu cieto tofu (ja grib cietāku, drupanāku) vai zīda tofu (ja grib mīkstāku, biezpienīgāku) ar garšvielām. Otrs variants – gatavot omleti no turku zirņu miltiem!
-
Akvafaba ir šķidrums, kas palicis pāri pēc pākšaugu
(parasti – turku zirņu) uzvārīšanas vai uzglabāšanas konservētā veidā.
Akvafabu izmanto, aizstājot olas baltumu – to saputojot, veidojas
stingras putas, ko var izmantot dažādos konditorejas izstrādājumos,
piemēram, bezē, makarūnos vai zefīros. Trīs ēdamkarotes akvafabas
aizstāj vienu olu.
Napalions no lavaša -recepte Tev
Sastāvdaļas
400 g lavaša
150 g rīsu miltu no ieber.lv
900 ml augu piena
150 g cukura no ieber.lv
55 g kokosriekstu eļļas
Vaniļas cukurs vai ekstrakts pēc garšas no ieber.lv
Kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai no ieber.lv
Pagatavošana
1. Katlā ber cukuru, rīsu miltus, pieliek kokosriekstu eļļu, augu pienu un vaniļu. Vāra uz vidējas uguns, visu laiku maisot, kamēr krēms kārtīgi sabiezē. Kad krēms sabiezējis, ļauj tam atdzist.
2. Uzsilda krāsni līdz 200 °C.
3. Sagriež lavašu taisnstūra veida gabalos, no katra lavaša iepakojuma sanāk apmēram 5 taisnstūri. Lavaša gabalus kārto uz cepešpannas, liek krāsnī cepties ~ 3 min. Cep arī lavaša atgriezumus – tos varēs izmantot kūkas dekorēšanai.
4. Kad krēms un lavaša plāksnes atdzisušas, uz liela šķīvja veido kūku – liek lavaša plāksni, tai virsū klāj krēmu, tad atkal lavašu un krēmu, utt. Kūkas kārtošanu nobeidz ar krēma kārtu. Rotā ar sadrupinātiem atgriezumiem un kokosriekstu skaidiņām. Liek uz nakti ledusskapī, lai kūka var ievilkties.
ZAĻUMU "KRĒMSIERS" recepte
VIEGLI TRIKI KĀ ĒST DABAI DRAUDZĪGĀK!