🥕 Fermentētie labumi – dzīva garša un vērtība Tavai ikdienai un ūdens kefīra pagatavošanas instrukcija
Fermentēšana nav trends. Tā ir sen pārbaudīta metode, kas palīdz pārtikai kļūt ne tikai ilgāk uzglabājamai, bet arī vērtīgākai mūsu labsajūtai. Tāpēc ar prieku dalāmies, ka IEBER.LV sortimentā tagad pieejami vairāki īpaši fermentēti labumi.
🌿 Kas šobrīd pieejams?
✔️ Fermentēti burkāni – kraukšķīgi, dzīvi un pilni garšas
✔️ Fermentēts topinambūrs – interesants, nedaudz saldeni skābs un bagātīgs ar šķiedrvielām
✔️ Ūdens kefīrs – īpaši gards, viegli dzirkstošs fermentēts dzēriens un arī tā ierauga graudiņi, lai vari meistarot mājās pats.
💚 Kāpēc izvēlēties fermentētus produktus?
• Tie satur dabīgi veidojušās labās baktērijas
• Atbalsta zarnu mikrobiomu un gremošanu
• Palīdz dažādot uzturu bez sarežģītām receptēm
• Sniedz dziļāku, bagātāku garšu
• Ir piemēroti kā piedeva ēdienreizēm vai kā uzkoda
WATER KEFIR (ŪDENS KEFĪRA) PAGATAVOŠANAS INSTRUKCIJA
IZEJVIELAS:
3 ēd.k. ūdens kefīra graudi (kefīra kristāli)
1 litrs ūdens (vēlams filtrēts vai atsēdināts, bez hlora)
3 ēd.k. cukura (parasts baltais cukurs, brūnais vai cukurniedru cukurs)
+ Pēc izvēles: citrona šķēle, rozīnes vai žāvēti augļi
+Stikla burka (vismaz 1 litrs)
+Auduma drāniņa vai papīra dvielis un gumija, vai weck pudeles stikla vāciņš
DARBA GAITA:
Lej krūzē aukstu ūdeni, pievieno cukuru, labi izmaisa, līdz cukurs pilnībā izšķīdis
Kad cukurs izšķīdis, pievieno kefīra graudus. Graudi nedrīkst nonākt saskarē ar
metālu – izmanto plastmasas vai koka karoti.
Fermentēšana:
Apsedz burku ar elpojošu audumu vai papīra dvieli (piestiprini ar gumiju) vai pārliek
ar speciālu stikla pudeles vāku. Atstāj istabas temperatūrā līdz 72 stundām, ja istabas
temperatūra virs 22 °C, tad pietiek ar 24h. Garšas intensitāte palielinās ar ilgāku
fermentāciju.
Kad dzēriens gatavs, notecini dzērienu caur plastmasas sietu, lej stikla pudelē.
Otra fermentācija (pēc izvēles):
Ja vēlies gāzētu dzērienu, pievieno augļus vai sulu un atstāj cieši aizvērtā pudelē vēl
1–2 dienas. Tad atdzesē ledusskapī.
Kefīra graudi ir atkārtoti izmantojami – ieliec tos svaigā cukura ūdenī un atkārto
procesu.
SVARĪGI!!!
+ Ja kefīrs kļūst pārāk skābs, fermentē īsāku laiku vai lieto mazāk cukura.
+ Glabā kefīra graudus ledusskapī cukura ūdenī, ja nevēlies tos uzreiz lietot
(max 1 - 2 nedēļas).
+ Nedrīkst izmantot metāla traukus vai karotes. Kefīra graudus noskalo ar tīru
ūdeni.
Fermentētie labumi ir viens no tiem mazajiem ikdienas soļiem, kas ilgtermiņā dod lielu pienesumu pašsajūtai.
📍 Svarīgi par saņemšanu
Fermentētie produkti pieejami saņemšanai klātienē Cēsīs,
IEBER.LV, Pļavas ielā 13.
Kā jau šķidrumi un dzīvi produkti – karstumā un aukstumā pakomātos tie var uzvesties radoši 🙂
Tāpēc izvēlamies drošāko un gardāko ceļu – klātienes saņemšanu.
👉 Apskati aktuālo piedāvājumu: www.ieber.lv
#ieberlv #fermentēšana #fermentētielabumi #ūdeskefīrs #zarnuveselība #ilgtspējīgaikdiena #maziesoļi #Cēsis #dzīvapārtika #atbildīgapatēriņa